Ουρηθροπλαστική ενός σταδίου με χρήση δέρματος ή στοματικού βλεννογόνου

Η χειρουργική τεχνική του "ουρηθροπλαστικής ενός σταδίου με τη χρήση δέρματος ή στοματικού βλεννογόνου" γίνεται με το άνοιγμα της ουρήθρας στο επίπεδο του χώρου της στένωσης και διαπλάτυνση του αυλού της ουρήθρας με την τοποθέτηση δέρματος ή στοματικού μοσχεύματος. Υπάρχουν τρεις βασικές μέθοδοι:

 

  • Ουρηθροπλασική ενός σταδίου με χρήση δερματικού κρημνού από το πέος: Με αυτή την τεχνική, η ουρήθρα ανοίγεται και το κανάλι διευρύνεται με μία λωρίδα δέρματος που λαμβάνεται από το πέος (εικ. 1).
  • Ουρηθροπλαστική ενός σταδίου με μόσχευμα στοματικού βλεννογόνου: Χρησιμοποιώντας την τεχνική αυτή, η ουρήθρα ανοίγεται και το κανάλι διευρύνεται με μία λωρίδα βλεννογόνου του στόματος που λαμβάνεται από το μάγουλο ή τη γλώσσα. (εικ. 2).
  • Ουρηθροπλαστική ενός σταδίου με μόσχευμα δέρματος: Χρησιμοποιώντας την τεχνική αυτή, η ουρήθρα διευρύνεται και θεραπεύεται με μεταμόσχευση δέρματος (εικ. 2).

 

Η χειρουργική τεχνική της Ουρηθροπλαστικής ενός σταδίου με χρήση δέρματος ή στοματικού βλεννογόνου προτείνεται στις ακόλουθες περιπτώσεις:

 

  • Ασθενείς με στένωση ουρήθρας - μη αποφρακτικής ούρησης, μήκους μεγαλύτερου των 2 εκατοστών (εικ. 3).

 


figure 1

figure 2

figure 3